ایونت مارکتینگ به صورت خلاصه به ترویج محصول، برند یا سرویس از طریق تعاملات فردی گفته میشود.
انواع مختلفی از ایونت مارکتینگ وجود دارد و هرکدام از آنها میتوانند به اهداف مشخصی از بازاریابان پاسخ بدهند.
ایونت مارکتینگ میتواند میزبانی از یک رویداد برای ساخت روابطی قدرتمندتر با مشتریان احتمالی و فعلی باشد. فرمی دیگری از ایونت مارکتینگ این است که شما در یک نمایشگاه شرکت کنید و در مورد محصولات یا سرویسهای خود به مشتریان اطلاعات بدهید. رویدادهای دیجیتال مانند وبینارها یا ورکشاپهایی که به صورت زنده در اینترنت پخش میشوند نیز انواعی از ایونت مارکتینگ هستند.
چرا ایونت مارکتینگ مهم است؟
براساس تحقیقات صورت گرفته در این زمینه، بسیاری از بازاریابان عقیده دارند که ایونت مارکتینگ موثرترین کانال بازاریابی برای دستیابی به اهداف کسب و کار است. به آمارها زیر توجه کنید:
در سال ۲۰۱۷ و ۲۰۱۸، تعداد شرکتهایی که ۲۰ یا تعداد بیشتری ایونت را سازماندهی کردهاند ۱۷ درصد افزایش داشته است.
اکثر رهبران شرکتها از استراتژیهای ایونت سازمان خود پشتیبانی میکنند، اما این حمایت به تواناییهای تیم ایونت برای به دست آوردن یک بازگشت سرمایه مناسب بستگی دارد.
موفقترین کسب و کارها، ۱.۷ برابر میانگین بودجه بازاریابی خود را روی ایونتهای زنده صرف میکنند.
چه چیزی در مورد ایونت مارکتینگ متفاوت است؟
بازاریابی با کلمه ارتباط مترادف است. بازاریابی یعنی بتوانید در یک زمان، به صورتی شفاف یک پیام را به مخاطب خود منتقل کنید. رویدادهای زنده این فرصت را فراهم آوردهاند تا سازمانها به صورت چهره به چهره با مشتریان خود روبرو شوند و یک پیام واضح را به آنها منتقل کنند. بنابراین شکی نیست که ایونت مارکتینگ به عنوان یکی از موثرترین رویکردهای شرکتها برای رشد، طی چند سال آینده توسعه بیشتری پیدا خواهد کرد.
براساس تحقیق مرکز Forrester، کسب و کارهای B2B، ۲۸ درصد از بودجه خود را به ایونتها اختصاص میدهند. تا سال ۲۰۲۰، ۳.۲ میلیون ایونت حرفهای به صورت سالیانه در سرتاسر جهان برگزار میشود. شرکتها به تدریج به قدرت رویدادهای زنده واقف میشوند و در چند سال آینده شاهد رشد و گسترش بیشتر این ترند خواهیم بود.
انواع ایونتها
پیشرفتهای تکنولوژی به همراه نیاز روز افزون به ایونتها، طیف گستردهای از انواع ایونت را ایجاد کرده است. داشتن یک درک درست و اطلاعات کافی در مورد انواع رویدادها به بازاریابان ایونت کمک میکند تا بدانند کدام نوع ایونت بیشتر با اهداف کسب و کار آنها همخوانی دارد.
۱- کنفرانسها
این رویدادهای بزرگ مقیاس، بخش مهمی از صنعت ایونتها را شامل میشوند. کنفرانسها را هم شرکتهای B2B میتوانند برگزار کنند و هم B2C ها و در آنها معمولا برنامههایی با سخنرانان جذاب، کارگاههای آموزشی و جلسات شبکهسازی ارزشمند هم دیده میشود. موفقترین کنفرانسها آنهایی هستند که میان یک محیط حرفهای با جوی انرژیک و اجتماعی تعادل ایجاد میکنند.
۲- نمایشگاههای تجاری
هدف از برگزاری نمایشگاههای تجاری این است که شرکتها و برندهای مختلف، آخرین محصولات یا سرویسهای خود را در معرض دید بازدیدکنندگان قرار دهند. به طور معمول، این نوع رویدادها دارای یک تم هستند که با یکدیگر ترکیب میشوند.
۳- سیمینارها
سمینارها معمولا در یک محیط صمیمیتر برگزار میشوند و به شدت روی آموزش شرکت کنندگان متمرکز هستند. هرچقدر که تعداد شرکت کنندگان در سیمنار کمتر باشد، امکان بحثهای عمیقتر و به اشتراک گذاری اطلاعات ارزشمند بیشتر وجود دارد. سمینارها معمولا یک روز طول میکشند، اما برخی سمینارها نیز چند ساعته هستند.
۴- جلسات داخلی شرکت و جلسات تجاری دورهای
جلسات داخلی شرکت یا جلسات تجاری دورهای، رویدادهایی هستند که برای بحث در مورد گروهی از موضوعات جهت ارزیابی پیشرفت، تسهیل پروژه یا حل یک مشکل خاص تشکیل میشوند. این نوع جلسات را معمولا شرکتهایی با بیش از ۲۵ کارمند انجام میدهند، اما کسب و کارهای کوچکتر نیز میتوانند از مزیت این نوع ایونت بهرهمند شوند.
۵- رهبری فکری و رویدادهای شبکهسازی
هدف رهبری فکری یا رویدادهای شبکهسازی این است که اتوریتی یک برند در زمینهای خاص نشان داده شود و این فرصت برای افرادی با کسب و کارها و علایق مشابه ایجاد شود تا یکدیگر را ملاقات کرده و با هم تعامل کنند.
۶- رونمایی از محصولات یا سرویسهای جدید
رونمایی از محصولات یا سرویسهای جدید نیز میتواند نوعی ایونت مارکتینگ باشد. در این مراسمات، شما فرصت دارید تا ویژگیهای مثبت برند، محصولات یا سرویسهای خود را به همگان نشان دهید.
۷- ایونتهای VIP
ایونتهای VIP (یا ایونتهای شتابدهی فروش) بیشتر روی این موضوع متمرکز هستند که یک تجربه خاص و اختصاصی را به مهمترین مشتریان، سهامداران و سایر مهمانان ویژه ارائه دهند. هدف هر ایونت VIP این است که در نهایت از طریق حفظ وفاداری افراد کلیدی، درآمد سازمان را افزایش دهد.
۸- نمایشگاههای شغلی و ایونتهای استخدامی
هدف نمایشگاههای شغلی و ایونتهای استخدامی این است که شرکتها بتوانند بهترین استعدادها را برای دپارتمانهای مختلف خود جذب کنند. این نوع رویدادها معمولا در دانشگاهها برگزار میشوند و بین استارتاپها یا شرکتهایی که به دنبال استعدادهای تازه برای توسعه کسب و کار خود میگردند محبوب هستند.
۹- ساخت تیم
ایونتهای ساخت تیم نوعی از جلسات داخلی هستند که کارمندان یک سازمان از طریق آن میتوانند ضمن شناخت از تواناییهای یکدیگر، تیمهایی را با هم تشکیل دهند. هدف این رویدادها معمولا این است که ایجاد رابطه را تسهیل کند تا کارمندان بتوانند به رهبران و همکاران بهتری تبدیل شوند. رویدادهای ساخت تیم فرصتی مناسب برای افراد یک سازمان از دپارتمانهای مختلف است تا با هم آشنا شوند.
۱۰- بازاریابی میدانی و فعالسازی برند
هدف رویدادهای بازاریابی میدانی و فعالسازی برند این است که یک رابطه احساسی قویتر را میان شرکت و مخاطبانش شکل دهد. از آنجایی که در این نوع ایونت روی ایجاد رابطه تمرکز میشود، بنابراین ضروری است که بدانید قرار است کدام نوع مخاطبان خاص را هدف قرار دهید تا بتوانید برای آن برنامه ریزی کنید.
۱۱- ایونتهای مجازی
ایونتهای مجازی بیشتر برای شرکتهایی مناسب هستند که ممکن است منابع لازم برای میزبانی از یک رویداد زنده را در اختیار نداشته باشند. همچنین شرکتهایی که نمیتوانند به کنفرانسهای بین المللی سفر کنند نیز میتوانند از این نوع رویداد بهره ببرند. ایونتهای مجازی به افرادی از سرتاسر جهان امکان میدهد تا در ایونت شرکت داشته باشند و بنابراین تنوع افراد شرکت کننده در ایونت بالاتر میرود. همانطور که شاهد گسترش فناوریهای واقعیت مجازی هستیم، رویدادهای مجازی نیز ممکن است به سرعت تبدیل به یک جریان اصلی در رویدادهای زنده شوند.
چگونه یک ایونت را در شبکههای اجتماعی تبلیغ کنیم؟
برای موفقیت ایونتهای خود، لازم است که از قدرتمند شبکههای اجتماعی هم بهره بگیرید تا میزان آشنایی افراد با ایونت را به حداکثر برسانید. با استفاده از پلتفرمهای اجتماعی، میتوانید چند روز یا چند هفته پیش از شروع ایونت، علایق کاربران را در مورد آن برانگیزید و حتی در طول و بعد از پایان یافتن ایونت نیز امکان تعامل با کاربران شبکههای اجتماعی در مورد آن وجود دارد. در ادامه چند روش برای ترویج ایونتها در شبکههای اجتماعی را مطالعه میکنید:
از هشتگهای ایونت استفاده کنید
از یک هشتگ برای ایونت خود استفاده کنید و آن را به طور برجسته در سایت خود قرار دهید. بازدیدکنندگان سایت و شرکت کنندگان در ایونت را تشویق کنید که در شبکههای اجتماعی از این هشنگ استفاده کنند. این کار، نه تنها روشی عالی برای تشویق به گفتگو در مورد ایونت است، بلکه رهگیری میزان تعامل را نیز سادهتر میکند. امکان رهگیری هشتگها به صورت دستی وجود دارد، اما برخی ابزارهای آنلاین نیز برای این کار توسعه یافتهاند.
از افراد شرکت کننده در ایونت کمک بگیرید
استفاده از هشتگ تنها راه برای تبلیغ یک ایونت در شبکههای اجتماعی نیست و شرکت کنندگان نیز میتوانند همین کار را برای شما انجام دهند. میتوانید برای شرکت کنندگانی که ایونت را در شبکههای اجتماعی به اشتراک میگذارند، تخفیف یا جوایزی در نظر بگیرید.
جوامع آنلاین بسازید
قبل از اینکه ایونت آغاز شود، میتوانید جوامعی فعال را ایجاد کنید که افراد مختلف را در کنار هم جمع میکنند. چتهای توییتر، کانالهای اسلک، گروههای فیس بوک، تلگرام و لینکدین از جمله روشهایی هستند که میتوانید قبل یا بعد از ایونت با استفاده از آنها، در مورد ایونت خود سر و صدای زیادی به پا کنید.
تمامی شواهد و قرائن حکایت از آن دارند که در سال ۲۰۱۹، ایونت مارکتینگ به یکی از جریانهای اصلی بازاریابی تبدیل میشود. این روزها شرکتهای مختلف سعی در برگزار ایونتها دارند تا از طریق آنها بتوانند خودی نشان داده و روی مشتریان اثر بگذارند. بنابراین شما چرا از ایونت مارکتینگ استفاده نکنید؟